De lente is weer begonnen! Wij hebben allemaal leuke activiteiten die we samen met de kinderen gaan doen, maar ook thuis hoef je je zeker niet te vervelen. In deze blog lees je een aantal activiteiten die je binnen en buiten het huis kan doen!

Tuintje planten

De takken krijgen weer knoppen, de bomen kleuren wit van de bloesem en alles komt weer tot bloei. Het is lente! Het is dan ook leuk om zelf zaadjes of bollen te planten om te zien hoe een plantje zich ontwikkelt. Dit is ook nog eens super leerzaam voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het zaaien van een zonnebloem.

Natuur op blote voeten

Een leuke en leerzame manier om de natuur te ontdekken is op je blote voeten. In Nederland zijn er diverse blotevoetenpaden en de meeste zijn ook nog eens vrij toegankelijk. Je kunt dit natuurlijk ook naar je achtertuin halen. Je kunt je eigen pad maken door gras, steentjes, zand, hout, etc. te gebruiken. Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar het is ook nog eens goed voor je voeten. Door te lopen op verschillende ondergronden stimuleer je de doorbloeding van je voeten.

Schilderen

 Het is tegenwoordig helemaal hip: zwerfkeien. Zoek een aantal leuke stenen, schilder ze en leg ze ergens in de natuur. De zwerfkeien zorgen voor een glimlach op het gezicht van degene die deze vindt, zeker een aanrader dus. Ga jij zelf wandelen en heb je een zwerfkei gevonden? Maak een foto van deze steen en plaats hem in een passende Facebookgroep of zet de foto met #zwerfkei op Instagram.

Extra schildertip: Verras de vogels met een nieuw huisje!

Het beschilderen van een vogelhuisje is een super leuke activiteit om samen met kinderen te doen. De meeste vogels broeden tussen maart en juli en het begin van de lente is dus een perfect moment om een huisje te beschilderen. Zo kunnen de vogeltjes hierna lekker nestelen in je tuin!

Picknicken

Wanneer het zonnetje meer begint te schijnen en het steeds warmer wordt, is het altijd fijn om lekker buiten te eten. Picknicken is een heerlijke manier om je lunchpauze in de buitenlucht te besteden. Neem een kleedje mee, zorg voor wat lekker hapjes en drankjes en eet smakelijk!

Met deze lenteactiviteiten hoeven jullie je zeker niet te vervelen. Dus trek je jas aan en ga lekker naar buiten!