Beestenboel biedt uw kind deze unieke kans!

Opvoeden vanuit je hart

Hieronder stellen we graag de ondernemers aan je voor die zaterdag 10 juni 2023 op onze beurs staan:

Praktijk Lux – Bianca hendriks – Fysiotherapie Bladel  – Praktijk puursens – Optidee Yvonne – Kristel Rouw en Verlies – Blomaardig – Bibliotheek Reusel – Voetreflex Linda – Go Swim – Dianne – PUUR life style – Liesbeth en harriet – Blij sensitief coaching en traing – Buurtgezinnen – Ergotherapie Progress – jij en je kindje – Beestenboel – Jan Hermans – Livloflie Babyspa – Fysiotherapie Reusel – Leren in Zicht – De levensknoop – anker praktijk – Wie ben ik? Coaching

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’ koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Sinds april 2021 is Buurtgezinnen actief in de Kempengemeenten.
Dianne Mariën is coördinator van de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden en haar collega
Sara van Trigt heeft als werkgebied de gemeenten Bergeijk en Eersel.
Inmiddels maken al meer dan 60 gezinnen in de Kempengemeenten gebruik van een warm steungezin in de buurt.

• Wil jij weten of Buurtgezinnen iets voor jouw gezin kan betekenen?
• Of wil je graag een verschil maken voor een gezin in de buurt?

Kom dan naar onze kraam om kennis te maken met ons, je vragen te stellen of gewoon even
meer te horen over het mooie werk dat wij doen!

Graag tot dan!
Hartelijke groet,

Sara van Trigt en Dianne Mariën

Blij Sensitief Coaching & Training

Ik ben Rona Snelders van “Blij Sensitief Coaching & Training”, een praktijk voor coaching, training en therapie. Ik bied begeleiding aan kinderen en volwassenen en heb expertise op het gebied van hooggevoeligheid. Ook verzorg ik trainingen voor kinderen in groepsverband zoals de Faalangstreductietraining en de Sociale Vaardigheidstraining. Met oprechte interesse en respect voor ieders eigenheid werk ik ernaar toe om iedereen weer in zijn of haar kracht te zetten. Ik doe dit werk dan ook met veel liefde en plezier. Ik kijk ernaar uit om jullie tijdens de beurs te ontmoeten!

Jij en je kindje

Ik ben Nicole Amalo. RBVR Geboortecoach©, fysiotherapeut gespecialiseerd in het bekken, IntegralPelvicTherapy® behandelaar i.o. en sinds 2016 moeder van nu 3 kinderen.
Naast dit alles ben ik een bezige bij die altijd interesse hunkert naar meer kennis, dol ben op creativiteit, muziek, dans en beweging en niet snel een blad voor de mond heeft. Ik heb een enorme interesse in de vrouw en haar verschillende fases in het leven.

Hoe alles begon;
Ik had een voorbeeldige 1ste zwangerschap. Ik sportte 3X per week aangepast op mijn kunnen, had weinig kwaaltjes en voelde mij tot aan het einde topfit. Naast dit alles had ik ook een prachtige gedachte over de geboorte van mijn dochter. Ik wilde mijn eigen instinct volgen en in mijn eigen omgeving mijn dochter ter wereld brengen. De geboorte is anders gegaan dan we gehoopt hadden en dit eindigde in een keizersnede. Het werd dus een volledige medische geboorte waar ik in eerste instantie negatief op terug keek. Dit inspireerde mij om mij beter voor te bereiden tijdens mijn 2de zwangerschap voor mezelf en anderen.
Ik merkte dat dit voorbereiden mij veel dingen bracht waar ik geen bestaan van wist. Het was veel zoeken, inlezen en luisteren en dat kostte mij veel energie. Ik besloot in 2017 de officiële HypnoBirthing® opleiding te volgen van Marie Mongan. Dit bracht mij zoveel nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ineens had ik het gevoel weer regie over mijn eigen lichaam en bevalling te krijgen en wist ik mijn eigen bevalling te creëren zonder het gevoel te hebben dat ik iets niet mocht (want daar kreeg ik de kriebels van). Na de vaginale succesvolle geboorte van mijn 2de kindje in het ziekenhuis, besloot ik deze opleiding in te zetten om zo andere aanstaande ouders te begeleiden. Want in de wirwar van bevallingsland aan mogelijkheden, protocollen, medisch, niet medisch, kan het nogal eens verwarrend zijn.
Ik startte mijn eigen bedrijf op; “Jij en je kindje” omdat ik niet alleen voor jou maar ook voor je kindje aanbod heb in de vorm van babymassage en draagconsulten.
Ik stond aan, en volgde nog meer opleidingen, cursussen, trainingen. Maar ook verschillende behandelingen toepasbaar op de vrouw en specifiek kraamvrouw zoals massages, yoni stomen en belly binden.
En toen ons 3de kindje met een GEWELDIGE thuisbevalling in bad werd geboren, merkte ik dat na 5 jaar bestaan de naam “Hypnobirthing” geen recht meer deed aan mijn aanbod, kennis en kunde en ben ik overgestapt naar Relaxed bevallen vanuit Regie® als geboortecoach.
Wil je gebruik maken van mijn ruim 12 jaar ervaring in geboortezorg, fysiotherapeut massagetherapeut? Ben jij net als mij een aan pakker, praktisch, instinctief en graag voorbereid op je mogelijkheden. Durf je ook buiten de kaders te denken en wil je graag jouw eigen wensen voorop stellen? Dan zijn wij een ideale match! Neem eens een kijkje bij mijn kraam
van zwangerschapscursussen, verschillende massages, kraamtijdpakketten, bekkenproblemen en draagconsulten.

De Levensknoop

Ik ben Danny van Boxtel en met mijn praktijk De Levensknoop sta ik 10 juni op de ‘Opvoeden vanuit het hart beurs’ bij Beestenboel. Heel leuk om hiervoor gevraagd te zijn en op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het laten zien aan ouders (en anderen) hoe je op een andere manier naar je kind en jezelf als ouder kunt kijken. Een kind vindt niet voor niets iets moeilijk en laat ook niet voor niets bepaald gedrag zien. Als ouder is het ook niet voor niets dat je sommige dingen in de opvoeding van je kind moeilijk of lastig vindt. Kinderen spiegelen vaak de pijnpunten van ouders.

In het onderbewustzijn kunnen allerlei emoties, overtuigingen en andere onverwerkte deeltjes vastzitten van waaruit allerlei klachten en problemen kunnen ontstaan: moeite met slapen, eten, zindelijkheid, omgaan met andere kindjes, boosheid, angst, verdriet maar ook klachten als buikpijn, hoofdpijn, huiduitslag en nog zo veel meer.

In mijn praktijk begeleid ik ouders en kinderen met dit soort vraagstukken zodat ouders en kinderen zich daarna fijner, blijer en meer in balans voelen en het ook in het samenzijn met elkaar weer makkelijker en soepeler gaat.

BLOMaardig

Hallo, ik ben Bea van eco webshop BLOMaardig. Iedereen wil duurzamer leven om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen, maar wat is duurzamer leven en hoe begin je? Met BLOMaardig help ik je stap voor stap op weg met hippe ideeën voor in de keuken en de badkamer maar ook met tal van leuke zerowaste cadeautjes. In mijn webshop kies ik voor natuurlijke producten, plasticvrij en dierproefvrij.

Een duurzame lifestyle hoeft niet ingewikkeld te zijn.
Beeld je eens in hoe de stapel shampooflessen van jouw huishouden er na een jaar zou uitzien, of de berg wegwerp-wattenschijfjes. Op www.blomaardig.nl vind je tal van tips en alternatieven die je helpen om beetje bij beetje over te stappen naar een duurzame lifestyle. Samen kunnen we het verschil maken!

Leren in Zicht

Leren in Zicht
Ieder kind verdient het om gehoord en gezien te worden. Ik word blij als een kind in zijn of haar kracht komt te staan en zo het beste uit zichzelf haalt. Tijdens het coachen van volwassenen zie ik vaak dat de oorsprong van de hulpvraag in de jeugdjaren ligt. Daarom vind ik het zo belangrijk dat kinderen al zo vroeg mogelijk zichzelf leren kennen en steviger in hun schoenen komen te staan. Door gezond zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, kunnen problemen op latere leeftijd worden voorkomen. Mijn naam is Renilde Bersi, opgeleid als leerkracht, remedial teacher, Paard- en Lifecoach en HSP-coach. Samen met een kindercoach (met hond) en een leerkracht/paardencoach geef ik Pony Power voor Kids- en Paardenkracht voor Pubers groepstrainingen. Paarden laten namelijk zonder oordeel zien wat je kind nodig heeft. De trainingen zijn speels, educatief en heerlijk in de buitenlucht. Tijdens de beurs ‘Opvoeden vanuit je hart’ kun je hiermee kennismaken.
Zoek je individuele coaching voor je kind? Ook dat kan. Je kunt kiezen uit lichaamsgerichte coaching, coaching met hond of paard, coaching op leervaardigheden of HSP-coaching. Nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie? Neem dan alvast een kijkje op www.lereninzicht.nl. Groetjes en graag tot 10 juni, Renilde

Puur Sense

Hi 🙋‍♀️, ik ben Ilse,
Intuïtief coach, hypnotherapeut, familieopsteller, Human Design coach en luisterwerker in mijn eigen Praktijk Puur Sense. Maar bovenal ben ik mama. Ik heb samen met mijn partner 4 geweldige kids, in de leeftijden 2 tot 10, die ik met regelmaat ook net zo vrolijk achter het behang wil plakken. Zij blij dat we geen behang hebben. 😉

In mijn eigen zoektocht naar meer balans in ons gezin, kwam ik er achter dat het werk bij mij zelf begon. Want alleen toen ik de touwtjes wat liet vieren en meer en meer op mijn intuïtie ging vertrouwen, kwam die stroming, die balans steeds meer terug in ons gezin.

Het resultaat?
Het loopt veel beter met de kids. Er is weer tijd voor mijn partner en mij. Ik ben niet meer uitgeput. Het ontploffingsgevaar is geweken.
Ik word enorm blij van het werk dat ik doe.
En zo kan ik nog wel even door gaan.

Anyway, wat ik je hiermee dus wil vertellen…Als jij op je tandvlees loopt en elke dag struggelt met je gezin. Of als je eigenlijk nooit tijd hebt om iets te doen wat jij leuk vindt omdat je altijd maar aan het rennen bent voor je kinderen, je baas, je familie, de buurtvereniging enzovoorts.
Weet dan dat het anders kan en ik je daar met alle liefde en plezier mee wil helpen!
Benieuwd hoe? Kom dan gezellig een praatje met me maken op de Opvoeden vanuit je Hart beurs!

Optidee

Hoi allemaal, ik ben Yvonne Bogaerts, 42 jaar oud en woonachtig in Reusel. Ik woon samen met mijn vriend Helmuth en twee kinderen Luuk (17) en Teun (15). Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en daarnaast zeer actief met Optidee. Adviseren van mensen in beter en dieper slapen door middel van demonstraties aan huis of een op een advies doe ik met veel enthousiasme en plezier.
Ons welzijn is gebaseerd op drie pijlers: regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en een goede nachtrust. Vooral tijdens het slapen krijgen we nieuwe energie en kan ons lichaam zich volledig herstellen. De hoogwaardige materialen van Optidee helpen ons om op een natuurlijke wijze beter te slapen en zorgen op die manier voor onze gezondheid, betere prestaties en een gelukkiger leven. Dit gun je toch ieder mens?
Verder coach ik mensen in het opstarten van hun eigen Optidee onderneming en ben ik altijd op zoek naar mensen die open staan voor een nieuwe uitdaging. We zijn een gezond bedrijf maar hebben nog een groot tekort aan adviseurs in zowel Nederland als België. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Zoek je vrijheid, uitdaging en ontwikkeling? Wil jij mensen kennis laten maken met onze kwaliteitsproducten? Als adviseur bepaal jij zelf hoeveel uren, energie en toewijding jij in jouw onderneming steekt. Mocht je meer informatie hierover willen, kom even langs. Ik vertel je hier graag vrijblijvend meer over.

Linda Voet-reflexologie

Mijn naam is Linda Bierens -Lavrijsen , getrouwd en moeder van 3 kinderen. In 2014 ben ik begonnen met een 3 jarig- HBO opleiding voetreflex plus bij Total Health.
En deze heb ik begin 2018 afgerond en hieruit is voetreflexpraktijk Linda ontstaan.
Voetreflexologie is heerlijk ontspannend en helend, vooral bij kinderen en baby’s, het kan verlichting geven bij doorkomende tandjes, krampjes ,verkoudheid ,obstipatie, en doorslapen.
Ik vind het fijn dat ik op de beurs mag staan “opvoeden vanuit je hart “ omdat ik graag meer kennis wil delen over deze veilige , medicijnvrije natuurlijke vorm van therapie.
Voor baby’s , kinderen en volwassenen.
Iedereen is uniek en daar is aandacht voor.
Lieve groet,
Linda Bierens

Deelnemer

Mijn naam is Anja Couwenberg – Melis. Ik ben een trotse mama van 3 kinderen en ben momenteel 15 jaar gediplomeerd kraamverzorgster. Wat ik elke dag met heel veel passie doe en waarbij mijn doel is om gezinnen een mooie kraamtijd te geven!
Ik ben eind November begonnen met mijn Babyspa Liv Loflie en zie dit als een mooie kans om meer naamsbekendheid te krijgen en mensen die het niet kennen extra informatie te kunnen geven. Kleine baby’tjes krijgen vaak te maken met een aantal ongemakken zoals krampjes, onrust, reflux… en daarnaast ervaart een baby ook enorm veel indrukken in zijn/haar eerste levensjaar. Het idee om een babyspa te starten trekt al langer mijn aandacht, omdat ik tijdens mijn werk merk dat het belangrijk is om jouw baby af en toe eens een ontspanningsmoment aan te bieden.

Ik hoop jullie snel te mogen verwelkomen in mijn babyspa Liv Loflie, waar ontspanning en kennis samenkomen.
EN
Waar ik elke sessie opnieuw met veel liefde en plezier voor jullie klaar zal staan!

Dianne

Mijn naam is: Dianne Stoeldraaijers en ik ben logopediste.
Logopedie is er voor problemen in de spraak, taal, stem, gehoor, mondgewoonten en eten/drinken. Naast het behandelen van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, heb ik een specialisatie in de prelogopedie. Dat is het behandelen van baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en/of drinkproblemen.
Onze praktijk is gevestigd in het gezondheidscentrum ’t Oude Klooster in Bladel. Ik sta op deze beurs omdat ik graag mijn kennis aan anderen over wil dragen. En het is daarnaast natuurlijk ook leuk om collega’s te ontmoeten.
Zijn er vragen of wil je meer informatie; kijk dan op onze website: www.logopediepraktijkdianne.nl

Anker Praktijk TBT ⚓❤

Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Chantal Huisman 47 jaar en woon in Valkenswaard. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen bevrijden van de emotionele effecten van traumatische ervaringen. Als ouder loop je wellicht aan tegen triggers die de kinderen bij je losmaken, oude stukken die voor jou heftig zijn geweest zijn hier vaak de oorsprong van. Dat heeft vaak als gevolg dat je (onnodig of buitenproporties) heftig reageert op ogenschijnlijk kleine dingen.
Door je eigen ervaringen los te koppelen van emoties, haal je de lading van de gebeurtenissen af en word je reactie veel minder heftig. Ik richt mij voornamelijk op de ouders in dit stuk, maar ook voor kinderen met herinnerbaar trauma kunnen we deze techniek inzetten.
Het is een hele zachte, snelle en blijvend effectieve techniek genaamd Trauma Buster Technique of TBT. In mijn praktijk Anker Praktijk TBT wordt tijdens de behandeling zelfs regelmatig flink gelachen! Het is veel minder heftig dat EMDR en werkt per gebeurtenis met slechts een enkele behandeling. Je hoeft niet helemaal terug naar de emoties die je op het moment van de traumatische ervaring had, maar slechts de emoties die het verhaal nu nog heeft zijn voldoende om mee te werken.
Spreekt deze techniek je aan? Spreek me dan gerust aan.
Voel je welkom bij Anker Praktijk TBT ⚓❤

Coaching Bianca

Mijn naam is Bianca Hendriks en ben woonachtig in Reusel. Paarden hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Vanaf dat ik een klein meisje was heb ik gezegd dat ik van het werken met paarden mijn beroep wilde maken. Nu na vele jaren is dit gelukt. In maart 2022 heb ik de opleiding tot paardencoach afgerond, daarna heb ik me verdiept in asinotherapie met ezels daarvan heb ik in april 2022 een diploma behaald. Mijn school opleiding heb ik afgerond als pedagogisch medewerkster. Ik heb ook nog een cursus gedaan voor het coachen van zorgkinderen. Daarna wilde ik me nog verder verdiepen in het coachen van kinderen. Momenteel ben ik bezig met de opleiding’ Anders Leren Met Paarden’. Tijdens deze sessies kan ik samen met mijn shetlanders, kinderen vanaf groep 4 begeleiden met spelling, werkwoordspelling, tafels en dergelijke. Hiervan wil ik jullie op 10 juni graag meer laten zien. Wilt u meer informatie neem dan een kijkje op mijn website www.coachingbianca.nl en hopelijk zien we elkaar dan op 10 juni.

Beestenboel Kinderopvang

Op 1 januari 2012 opende kinderopvang Beestenboel haar deuren. Met trots kunnen wij zeggen dat we vanuit onze passie voor kinderen en de natuur een mooie plek zijn waar kinderen iedere dag van alles beleven en genieten van alles wat het buitenleven ons te bieden heeft. En wij genieten met ze mee! Wij bieden in een landelijke, groene omgeving met ruimte, rust en respect waardoor kinderen geborgen en veilig kunnen spelen in de veelzijdige en uitdagende binnen en buitenruimtes, anderen kunnen ontmoeten en zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Kom naar de beurs “Opvoeden vanuit je hart” en beleef onze omgeving waar de kinderen spelen en de wereld kunnen ontdekken.

Ergotherapie Progres

Klinkt een van onderstaande punten jullie bekend in de oren?
Kom dan langs bij onze kraam voor meer informatie!
• Onleesbaar schrijven of het schrijftempo niet bij kunnen houden in de klas;
• Niet netjes kunnen kleuren, knippen en/of plakken;
• Moeite met aan- en/of uitkleden, veters strikken of knopen sluiten;
• Moeite met plannen en organiseren van taakjes;
• Niet zelfstandig aan taakjes kunnen werken;
• Snel last van harde geluiden;
• Gevoeligheid voor bepaald kleding en/of structuren op het lichaam;
• Niet stil kunnen zitten in de klas;
• Verminderde aandacht en/of concentratie;
• Onhandig uitvoeren van taakjes.

Wat doet een kinderergotherapeut?
De kinderergotherapeut richt zich op kinderen die moeite hebben met het uitvoeren van praktische dagelijkse handelingen, de motoriek en/of zintuiglijke informatieverwerking (Sensorische Informatieverwerking), kinderen die moeite hebben met het plannen en organiseren van een handeling, ongeorganiseerd/onhandig te werk gaan en kinderen met aandachts- en werkhoudingsproblemen.

Geen tijd om langs te komen op 10 juni bel of mail mij gerust voor meer informatie!

Go Swim

Wij zijn Simone Schellens – Fiers (kinderergotherapeut) en Michelle Lavrijsen (kinderfysiotherapeut) en samen vormen wij het team van Go Swim Bladel. Bij Go Swim halen wij het beste uit de zwemles, in plaats van het beste ervan te maken. Samen met het kind en/ of ouders leren we begrijpen waarom het zwemmen niet vanzelf gaat én leren we het kind extra motorische vaardigheden waardoor het zwemmen uiteindelijk makkelijker zal gaan. Plezier beleven in het zwemmen en werken aan de persoonlijke hulpvraag staan hierbij centraal!
Go Swim is er voor kinderen met een bijzondere eigenschap en een concrete hulpvraag met betrekking tot de reguliere zwemles. Het doel hiervan is dat ook deze kinderen de reguliere zwemles op een prettige manier kunnen doorlopen. Wij zijn dan ook geen zwemschool maar bieden als ergo- en fysiotherapeut ondersteuning om de zwemmotoriek, leervoorwaarden en omgeving te versterken/ aanpassen naast de reguliere zwemles.
Door onze krachten als ergo- en fysiotherapeut te bundelen kijken wij heel breed naar de hulpvraag van ouder en kind. Deze 2 specialisaties vullen elkaar aan waardoor er breder en gerichter, gekeken en gewerkt wordt met het kind.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral ook even op onze website: www.goswimbladel.nl of we zien je graag terug bij onze kraam om kennis te maken.

Tot dan!

Simone & Michelle

Fysiotherapie Bladel

Mijn naam is Michelle Lavrijsen en namens Fysiotherapie Bladel ben ik aanwezig op deze beurs om de Kinderfysiotherapie onder de aandacht te brengen.
Als kinderfysiotherapeut richt ik me op (dreigende) gezondheidsproblemen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut helpt bij de motorische ontwikkeling, het motorisch leren van een kind alsook bij specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen. Tijdens de behandeling staat het kind en zijn hulpvraag centraal waarbij er ook aandacht is voor de belevingswereld van het kind en het plezier in bewegen!
Zijn er vragen of wil je meer informatie? Kom dan naar onze kraam om kennis te maken en stel je vragen gerust!

Graag tot dan!
Michelle

Deelnemer

Voorstellen

Deelnemer

Wie ben ik? 

Deelnemer

Wie ben Ik

Meer informatie of een rondleiding aanvragen?