Urenpotje

Aan- en afmelden

Met het oog op de planning is het belangrijk dat u, behalve bij ziekte, in geval van afwezigheid 48 uur vooraf dient af te melden. Via de ouderlogin van KOVnet kunt u uw kind(eren) afmelden, vakantie inplannen, een ruilverzoek of een extra dag aanvragen. Bij ruilverzoeken of extra dag aanvraag kan het zijn dat er geen plek is. In dat geval zetten we uw aanvraag in de wachtlijst. Elke dag beoordelen we of er plek is. Mocht dat niet zo zijn wordt de aanvraag één dag vooraf automatisch afgewezen. Handig om te weten is dat KOVnet ook een ouder-app heeft om snel en eenvoudig je kind af te melden. Het urenpotje is per kalenderjaar, de uren vervallen op 1 januari in het nieuwe jaar.

50-weken pakket

We werken met een contract van 50 weken, we gaan ervan uit dat iedereen minimaal twee weken vakantie opneemt in een kalenderjaar. Hiermee kunnen wij een stuk tegemoet komen in de kostenstijging. De twee weken die we moeten compenseren worden uit het urenpotje gehaald. Dit doen we drie keer per jaar namelijk in maart, juni en oktober. U wordt dan ook op de hoogte gehouden hoeveel uren er nog gecompenseerd moeten worden. Aan het eind van het jaar wordt er bekeken of we uren moeten factureren, mocht u de twee weken niet afgemeld hebben. Hierover word je altijd op de hoogte gesteld via mail. Feestdagen kunt u niet compenseren. 

40-weken pakket

Je kunt ook kiezen voor een 40-weken contract. In dit contract heb je alle weken opvang behalve in de officiële schoolvakanties. Het urenpotje kan ook alleen ingezet worden in die 40 weken, dus niet in schoolvakanties. Ook ruilen is in de vakanties niet mogelijk. 

Meer informatie over urenpotje, 40 en 50 weken pakket, studiedagen etc. vindt u onder praktische informatie – Documenten

 

 

Meer informatie of een rondleiding aanvragen?