Al vanaf het moment dat ze 3 maanden oud waren gingen Fem en Levi, de kinderen van Maartje Krekels, naar kinderopvang Beestenboel. Bij geen enkele kinderopvang was haar eerste gevoel metéén zo goed als bij Beestenboel. “Toen mijn vriend en ik gingen kijken hebben we ons direct daarna in laten schrijven.” Ze vertelt je graag haar verhaal.

Meteen een klik

Maartje en haar vriend hadden bij verschillende andere plekken gekeken, maar de klik bij Beestenboel was er direct. “Nergens anders zag ik de kinderen zo’n plezier maken als bij Beestenboel”, legt ze uit. “Ze waren lekker in de weer met water en modder, heerlijk om te zien! Het is niet erg als de kinderen vies worden; ze hadden de grootste lol.”

Maartje en haar vriend zijn echte buitenmensen. “Onze kinderen spelen het liefste buiten”, gaat ze verder. “Dat zie je bij Beestenboel ook terug. Weer of geen weer, ze gaan iedere dag wel iets doen buiten. Als het regent trek je een jas aan en laarzen, dan kun je lekker in de plassen springen. En als het sneeuwt of koud is doe je gewoon een dikke ski-jas aan en kun je fijn in de sneeuw spelen. Er is geen reden om de hele dag binnen te blijven.”

Onderscheidende factor

Volgens Maartje werd direct duidelijk wat voor visie Betty voor ogen heeft en hoe die tot uiting komt bij Beestenboel. “Het is een prachtige plek op een toplocatie”, zegt ze. “Hier krijgen kinderen de ruimte, letterlijk en figuurlijk. Er is veel ruimte om iets te doen in de eigen tuin of de nabijgelegen bossen. Dat was echt een onderscheidende factor voor ons.”

Daarnaast onderschrijft Maartje hoe er bij de kinderen zelf wordt stilgestaan. “Er is aandacht voor de ontwikkeling en de wensen van het kind”, legt ze uit. “Dat wordt bevestigd door de kinderen zelf; hoewel ze het niet met zoveel woorden zeggen, gaan ze met plezier naar Beestenboel toe. Je ziet dat ze een fijne dag hebben gehad als je ze weer ophaalt.”

Betrokken en vertrouwd

Doordat Beestenboel niet onder een overkoepelende organisatie hangt zijn volgens Maartje de lijnen kort. “Er is altijd een snelle communicatie, ook met Betty”, weet ze. “Het team van Beestenboel geeft je het gevoel dat er iets gedaan wordt met je wensen, en je krijgt het vertrouwen dat het goed komt. Ze hechten waarde aan wat jíj belangrijk vindt; er wordt geluisterd naar de wensen van jou en je kind. Daarom is het team van Beestenboel zo’n betrokken team!”