Maaike Willemen heeft twee kinderen bij Beestenboel op de opvang. Bruce van drie zit op de peutergroep en Jessy van zeven maanden brengt twee dagen per week door op de babygroep. Maaike is meer dan tevreden over Beestenboel, voornamelijk vanwege de vrijheid die de kinderen ervaren.

“Via een vriendin hoorde ik hoe leuk het bij Beestenboel was voor kinderen. Ik ben er een keer langsgereden en was onder de indruk. We hadden meteen het idee dat dit was wat we zochten in kinderopvang. De vrijheid, het niet per se iets hoeven leren; iets dat spelenderwijs toch gebeurt natuurlijk. En niet het hele jaar door in thema’s werken.  Wat ons betreft hoeft kinderopvang geen voorbode van school te zijn, ze moeten nog lang genoeg stilzitten; laat de opvang maar vooral leuk zijn.

Natuurlijk hebben we aan bepaalde dingen moeten wennen. Mijn eerste reactie op het buitenslapen van de baby’s was: ‘Je gaat mijn baby niet buiten leggen, ik ben er zelf juist zo zuinig op’. Maar na een goede uitleg en de verzekering dat ze heel goed ingepakt worden, was ik om en Jessy slaapt er heerlijk. Ze komt helemaal bij want er is zoveel rust. Hij lijkt wel een wellness voor baby’s. Bijna elke dag vraagt haar broer of hij zijn zus even een kus mag gaan geven en dat mag dan altijd. Ze zijn ook zo dol op elkaar.

De kindjes mogen altijd naar buiten, ook als het regent. Ik denk wel eens als ik Bruce ophaal: ‘Hij hoeft echt niet elke dag eerste te worden als het om vies worden gaat’. Maar hij vindt het heerlijk om met zand en water te spelen en ach, dan leg ik maar weer wat vuilniszakken in de auto of ik kleed hem alvast half uit. Een vriendin van me komt uit Eindhoven en als zij ooit foto’s ziet van hoe ik Bruce uit de opvang haal, zegt ze dat ze een klacht in zou dienen als haar kind er zo uit zou zien. Ik niet, ik geniet ervan, het is juist waarom we voor Beestenboel hebben gekozen. Zoiets zou in de stad niet kunnen. Blij dus dat we in een dorp wonen.

We zijn blij dat we voor Beestenboel hebben gekozen; er is rust en regelmaat, maar tegelijkertijd is er alle vrijheid en ruimte om te ontwikkelen. Het is allemaal precies in balans en voor ieder kind een feest om naartoe te mogen gaan. Meteen vanaf het begin heeft onze zoon het er prima naar zijn zin en als ouder laat je je kinderen dan met een gerust hart achter.”