Shanna, 31 jaar oud, woont samen met haar man en twee kindjes Fay (7) en Zev (5). Als verpleegkundige op de NICU heeft ze een veeleisende baan waar ze veel van houdt, maar het is niet altijd gemakkelijk geweest om haar kinderen naar de opvang of BSO te brengen. Bij de vorige BSO had ze altijd een knoop in haar maag als ze haar kindjes wegbracht, ondanks dat er een hele fijne klik was met de leidsters. Haar eerste kennismaking met Beestenboel was een eyeopener. “Het voelde daar zo rustig, ontspannen en vertrouwd”, zegt ze.

De start en kennismaking met Beestenboel

Shanna had gewild dat haar kinderen eerder bij Beestenboel waren begonnen. Helaas was dit vanwege haar onregelmatige rooster niet mogelijk en moest ze uitwijken naar een andere BSO. Nu Zev, net als zijn grote zus Fay, naar school gaat en Shanna haar werkdagen beter kan plannen, is ze opgelucht: “Fay en Zev zijn nu al anderhalf jaar iedere woensdag op de BSO van Beestenboel en ze hebben de tijd van hun leven.”

Een wereld van verschil

Het gezin kende het terrein van Beestenboel al omdat ze vaker naar de Hollandershoeve gingen. Toen ze eindelijk Beestenboel van binnen zagen, was het precies wat ze hadden gehoopt. “Het was echt een wereld van verschil voor mij”, zegt Shanna.

“Bij Beestenboel is het zo anders dan de vorige BSO: de boerderij is ruim en heeft verschillende ruimtes. Er is bijvoorbeeld een theater waar de kinderen zich kunnen verkleden, een knutselruimte en een natuurruimte waar de gekko’s leven.”

Alles bij Beestenboel is gericht op de kinderen en er wordt rekening gehouden met hun verschillende behoeften”. Zo leren en ontdekken haar kinderen ook dingen die ze thuis minder snel zouden doen. Ze zijn een keer kikkervisjes gaan vangen en Zev kwam trots thuis met een pikzwarte broek van de modder maar wel met gelakte nagels.

Een chillruimte om even tot rust te komen

Een groot pluspunt voor Shanna is de aanwezigheid van een chillruimte voor de kinderen. “Fay en Zev zijn gevoelige kinderen die snel overprikkeld raken. Deze ruimte biedt hen een plek om even tot rust te komen”, legt ze uit. “Fay is regelmatig te vinden in deze chillruimte. Ze trekt zich dan even terug in haar coconnetje. Er zijn kussens, matrassen en boekjes aanwezig. Naast het contact met de dieren en de natuur buiten, is dit ook zeker een favoriete plek van Fay.”

De Beestenboel geeft rust en vertrouwen

Het is voor iedere ouder moeilijk om je kinderen voor het eerst naar een (nieuwe) BSO te brengen en dit was voor Shanna niet anders.

Bij de eerste twee keer voorschoolse opvang bij Beestenboel zijn er ook wat traantjes gevallen bij Fay en Zev, maar het grote verschil voor Shanna was dat de kinderen al op dag één eigenlijk niet naar huis wilden. “Ik kwam ze ophalen en ze hadden van alles te vertellen en wilden me van alles laten zien”, zegt ze. “Dat is natuurlijk een superfijn gevoel en eigenlijk wel de standaard als ik ze ophaal. Dit is wat je als ouder volgens mij wilt voor je kinderen.”

“Beestenboel is een plek die heel gemoedelijk, gezellig en uitdagend is. Geen enkele dag is hetzelfde, de leidsters zijn super creatief en maken het elke dag bijzonder voor de kinderen. De liefde voor de kinderen, de natuur en de dieren straalt ervan af. Dit maakt het voor zowel mijn kinderen als mijzelf een erg fijne plek.”

Iedereen voldaan naar huis

Het is vaak haasten wanneer je je kinderen na een lange dag werken van de opvang ophaalt en vervolgens nog moet koken. Zowel jijzelf als de kinderen zijn moe. Ook daar denkt de Beestenboel aan, zegt Shanna.

“Voordat ik ze kom ophalen, hebben ze meestal nog een crackertje of iets anders kleins gehad, zodat die eerste trek al weg is. Dit maakt het thuiskomen en koken een stuk aangenamer. Mijn man kookt of ik kook terwijl de kinderen heerlijk voldaan na een middag Beestenboel wachten op het avondeten.”

Als laatste vroegen we aan Shanna: Wat is jouw tip voor ouders die overwegen om voor Beestenboel te kiezen? “Gewoon doen, ga kijken en ik weet zeker dat je meteen overtuigd bent.”