Zayn en Kady gaan met plezier naar Beestenboel. Zayn zit sinds kort op de peutergroep en Kady op de bso. Wat ze het leukst vinden? Buiten spelen, ravotten, kliederen met zand en de diertjes. Moeder Britt krijgt ze elke keer lekker vies mee naar huis en daar geniet ze van.

Kinderen worden gezien
“Ze staan elke keer weer te trappelen als ze naar Beestenboel mogen”, vertelt Britt. “Zayn gaat zó graag. Hij noemt elke dag de namen van de juffen. De band is echt goed en dat is voor ons als ouders erg fijn. Je laat ze met een gerust hart achter. Voor Kady is het even spannend geweest want zij gaat sinds kort naar de bso en moest dus naar een nieuwe groep. Maar na een paar keer is ze nu helemaal gewend. Dat komt omdat er zoveel individuele aandacht is; ze zien je kind echt en springen in op de behoefte.”

Met de foto’s de dag nabespreken
Kady wordt sinds kort van school opgehaald met de huifkar en dat is stoer. “Ook dat vond ze de eerste keer een beetje spannend maar nu niet meer”, lacht Britt. “Het past ook zo goed bij Beestenboel; een huifkar hoort bij het buitenleven en dat staat centraal bij deze opvang.” Van het buitenspelen genieten Zayn en Kady het meest. Britt: “Geef je kinderen nooit ‘nette kleren’ aan als ze naar Beestenboel gaan, je krijgt ze zwart thuis. Ik denk wel eens: hoe vuiler de kleren, hoe meer plezier ze hebben gehad. Geweldig! In het digitale schriftje komen elke dag foto’s en een kort verslagje van de dag en aan de hand daarvan komen de verhalen altijd los. Het is mooi om samen de dag af te sluiten; even terugkijken en napraten.”

Warm eten
Sinds een paar weken eten de kinderen gezamenlijk warm. “Een mooie toevoeging van het aanbod”, vindt Britt. “Op deze manier hoeven ze alleen nog een boterhammetje, in bad en naar bed als ze thuiskomen. Ze vinden het gezellig om samen te eten. De maaltijden zijn erg goed, heel gevarieerd en lekker. Ze maken uitstapjes naar de (groenten)boer die ze uitlegt waar hun eten vandaan komt. Ik vind dat een leuk extraatje van de opvang.”

Telkens weer iets om naar uit te kijken
Bij Beestenboel is het nooit saai, hebben Kady en Zayn ervaren. “Mijn kinderen spelen het liefst buiten, maar ook de knutselwerkjes die ze maken, zijn altijd origineel. Hun creativiteit krijgt echt de kans om te ontwikkelen. Op speelse wijze worden ze voorbereid op het leven op school en meer structuur, terwijl ze toch lekker blijven spelen. Eigenlijk is het grootste compliment voor Beestenboel, dat mijn kinderen soms niet mee naar huis willen. ‘Doei mama’ zeggen ze als ik ze kom halen; er is nog zoveel te beleven. Ze hebben altijd weer iets om naar uit te kijken. Voor ons als ouders een fijn idee dat ze in vertrouwde handen zijn en altijd zin hebben om naar Beestenboel te gaan.”