Wij zijn van mening dat de mens niet gemaakt is om de hele dag binnen te zitten. Tegenwoordig wordt veel ‘buitenspeeltijd’ binnenshuis doorgebracht, achter een schermpje. Bij Kinderopvang Beestenboel gaat het daarom anders dan bij anderen. Bij ons krijgen kinderen de ruimte om de natuur te ontdekken en te ervaren hoe fantastisch het is om lekker buiten bezig te zijn. Want jong geleerd is oud gedaan! 

Wat is agrarische kinderopvang? 

In een landelijke omgeving vind je Kinderopvang Beestenboel. We zijn omringd door de natuur en gevestigd in een boerderij. Bij ons krijgen kinderen de rust en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze ervaring opdoen met het verzorgen van dieren of gewassen in onze moestuin. Onze agrarische kinderopvang is ingericht naar de formule van de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK).  

Wij stimuleren kinderen om te groeien naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, twee belangrijke eigenschappen in de huidige maatschappij. Wij bieden een veilige en prettige sfeer waarin zij zichzelf veilig voelen en kunnen ontwikkelen. Alleen dan durft een kind te gaan ontdekken en erop uit te gaan. Bij Beestenboel kunnen kinderen eten, drinken, slapen en spelen in een natuurlijke, avontuurlijke omgeving samen met hun leeftijdsgenootjes. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden aan. 

Kinder- en peuteropvang 

In een natuurlijke omgeving kunnen kinderen van 0 tot en met 4 jaar zichzelf in hun eigen tempo ontwikkelen. De natuur zit boordevol plekken waar van alles te beleven en te ontdekken valt, en waarmee kinderen kunnen leren en groeien. Opgroeien in een natuurrijke omgeving heeft een bewezen positieve invloed op het ontwikkelen van zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden, zelfwaardering, creativiteit en het denkvermogen.  

Buitenschoolse opvang 

Vanzelfsprekend ligt de focus voor onze buitenschoolse opvang (BSO) dan ook buiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen na een lange schooldag even lekker ontladen in de buitenlucht en ravotten in onze natuurlijke speeltuin of de dierenweides bezoeken. Kinderen kunnen naar hartenlust in de zandbak spelen, hutten bouwen, slootje springen, vuurtje stoken of gewoon lekker klimmen en klauteren. Gewoon heerlijk kind zijn! 

Flexibele vakantieopgang 

In de vakantie bieden wij iedere dag een leuk en gevarieerd programma aan waarin beleven met al je zintuigen centraal staat. Kinderen kunnen lekker de natuur ervaren en ontdekken! Ook als je geen klant bent kun je hiervan gebruik maken.  

Back to nature! 

Wij vinden het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met de natuur omdat wij ervan overtuigd zijn dat ze daar hun hele leven plezier van hebben. Je kent zelf nog wel dat speelse plezier dat je vroeger had toen je met je vriendjes en vriendinnetjes afsprak en lekker buiten kon spelen. Zou je dat gevoel zelf ook niet stiekem terug willen?