De wereld ligt aan je voeten om zelf te ontdekken! Bij Beestenboel helpen wij kinderen graag een handje om op onderzoek uit te gaan in die wereld. Dat maakt het ontdekken het leukste! In dit artikel lees jij met welke activiteiten kinderen zich bij ons kunnen vermaken. Waarvoor staan jouw kinderen te trappelen?

Lekker buiten bezig zijn

Dat je je kinderen aan het eind van de dag ophaalt met schone kleren kun je maar beter uit je hoofd zetten. Bij Beestenboel hoort een beetje vies worden er nu eenmaal bij. Door letterlijk en figuurlijk contact te maken met de wereld om je heen kun je die nu eenmaal beter ervaren. Zo hebben we een buikschuifbaan waar kinderen overheen kunnen glijden en glibberen.

Even verderop hebben we een slootje dat zich perfect leent voor slootjespringen of voor het vangen van kikkers. Wat is er nu leuker dan met water bezig zijn? Lekker water pompen, brassen en nat worden. Even heerlijk onbezonnen spelen! En dan hebben we natuurlijk nog de kinderboerderij. Hier kom je geen dieren tegen die in hokken of kooien staan – onze kinderboerderij is er eentje waar je tussen de dieren loopt en je lekker met ze kunt knuffelen of ze kunt aaien.

Lekker met je handen bezig zijn

Wanneer je bij Beestenboel de bossen in gaat, zul je onderweg allerlei souvenirs vinden. Want een bos, dat is eigenlijk één groot boek waar je doorheen loopt. Takken, dennenappels, stenen en blaadjes vertellen allemaal hun eigen verhaal. Wat doe jij daarmee? Wij stimuleren het om met de vondst uit het bos zelf aan de slag te gaan. Met natuurlijke materialen kun je heel leuk knutselen – je maakt bijvoorbeeld een mandala, of een kijkdoos.

Voor de meer avontuurlijke jonge vaklui is het huttenbouwen een regelmatig terugkerende succesformule. Wat eruit ziet als een ongeorganiseerde verzameling hout en touw is in werkelijkheid jouw kasteel, jouw vestiging, jouw fort! Wanneer je graag in je hoofd allerlei fantasierijke verhalen bedenkt zijn ook onze rollenspellen wel wat voor jou. Sluit je ogen en vraag je af: wat wil ik vandáág zijn?

Lekker doen wat je wilt

Zoals je wellicht al van ons wist vinden wij het belangrijk dat kinderen in contact komen met dieren, met de natuur en met de facetten van de seizoenen. De activiteiten die kinderen bij ons kúnnen doen – met de nadruk op kunnen, want kinderen mogen doen wat ze willen – zijn daar dan ook op gericht.

Wij geloven dat we hiermee kinderen belangrijke normen en waarden bijbrengen. Daarnaast willen wij zo emotionele veiligheid en persoonlijke en sociale competenties helpen ontwikkelen. Bij Beestenboel staat het kind centraal. Waar heb je vandaag zin in?