De herfstvakantie is begonnen en bij Beestenboel hebben wij allemaal leuke activiteiten op het programma staan voor deze week. Voor de kinderen die deze week niet naar Beestenboel komen, hebben wij een aantal leuke activiteiten die je binnen en buiten het huis kan doen zodat je je niet hoeft te vervelen!

Herfstwandeling met een bingo

De bladeren van de bomen veranderen van kleur en vallen op de grond. De herfst is het perfecte seizoen om een wandeling te maken door het bos. Naast mooie foto’s maken kun je de herfstwandeling ook combineren met een herfstbingo. Print een A4 uit met daarop verschillende dingen uit de natuur tijdens de herfst (denk aan een paddenstoel, een eikel, een kastanje of een dennenappel). Tijdens de wandeling ga je op zoek naar de verschillende dingen op jouw bingokaart. Zodra je een rij of de kaart vol hebt, BINGO!

Tip: neem een zakje mee om dingen te verzamelen uit het bos om later mooie creaties van te kunnen maken! Wil je iets anders dan een herfstbingo? Je kunt ook Geocaching proberen, dit is een app waarbij je met behulp van je telefoon naar een locatie kan lopen om daar vervolgens een (schat)kist te zoeken.

Zelfgemaakte soep

Is het een echte herfstdag waarin het nat en koud is en blijf je liever binnen? Een lekkere zelfgemaakte soep warmt je zo weer op! Gebruik de groentes die nog over zijn gebleven of kijk op het internet voor lekkere recepten voor soepen in de herfst. Onze favoriet voor in de herfst is een pompoensoep, maar met een stevige en romige tomatensoep kun je ook bijna nooit de mist in!

Tip: wil je van deze activiteit een hele middag vullen? Laat de kinderen een eigen menukaart of placemat knutselen. Met een A4, een paar stiften of kwasten en een hele boel creativiteit ziet de eettafel er nog knusser uit!

Zorg voor de dieren

Het gaat steeds kouder worden en voor de vogels wordt het steeds lastiger om voedsel te vinden. Daarom kunnen we de vogels een handje helpen wanneer wij binnen aan het opwarmen zijn. Je kunt voor de vogels heel eenvoudig een pindakrans maken. Pak een zak pinda’s, een lege krans of een (ijzer)draad, rijg de pinda’s en hang hem in de tuin op. Een leuke activiteit om te doen en de vogels zullen je extra dankbaar zijn.   

Met deze activiteiten binnen en buiten het huis hoeven jullie je deze herfstvakantie niet te vervelen. Dus pak een dikke jas en een paar regenlaarzen en ga deze herfstvakantie even naar buiten, ook al zit het weer niet altijd mee!