Groenten en fruit eten is heel belangrijk voor kinderen en hun ontwikkeling. Dat vinden wij bij Beestenboel ook! Wil je weten waarom dit zo belangrijk is en hoe wij de kinderen hierin stimuleren? Of kun je wel wat tips gebruiken om je kinderen meer groenten en fruit te laten eten? Lees dan snel verder!

Groeien maar

Kinderen zijn volop in hun ontwikkeling en daarbij is het belangrijk dat ze gezonde stoffen binnenkrijgen. Groenten en fruit staan hierbij boven aan het lijstje. In groente en fruit zit namelijk veel vitamine C en foliumzuur. Vitamine C zorgt voor een goede weerstand en foliumzuur voorkomt bloedarmoede en is belangrijk bij de groei. Twee essentiële dingen voor jouw kindje! 

Lekker spelen

Kliederen en klauteren, dat doen kinderen het allerliefste. Spelen is ook heel belangrijk voor kinderen en hun ontwikkeling. Ze bouwen hierdoor sociale banden op en leren veel in dit proces. Groenten en fruit zorgen ervoor dat jouw kinderen dit optimaal kunnen doen, het geeft ze namelijk veel energie. Wanneer kinderen niet genoeg vitamines binnenkrijgen, kan dit als gevolg hebben dat kinderen moe en somber worden.

Bij Beestenboel

Ook hier bij de Beestenboel stimuleren wij het eten van groenten en fruit. Zo maken we samen met de kinderen eten klaar met voedingsmiddelen die uit de moestuin komen. Ook maken we er vaak een uitje van om met de kinderen bij onze plaatselijke groenteboer producten te halen. Zo ervaren de kinderen dat het eten van groenten en fruit leuk is en dit makkelijker voor ze wordt.

Handige tips voor ouders

Niet alle kinderen vinden groenten en fruit even lekker op het begin. Ze kunnen zich hiertegen verzetten. Om het voor jullie ouders wat makkelijker te maken hebben wij wat tips voor jullie op een rijtje gezet!

Samen koken – Betrek je kindje bij het klaarmaken van eten en leg elke stap uit. Zo wek je interesse op en gaat je kindje groenten en fruit koppelen aan een leuke activiteit.

Wees creatief – Met groenten en fruit kun je heel creatief zijn! Maak bijvoorbeeld leuke vormpjes of een spies met verschillende stukken fruit.

Mix it up! – Door groenten te pureren of er soep van te maken kan jouw kindje al wennen aan de smaak. Dit zorgt ervoor dat wanneer je kindje de groenten of fruit normaal eet, het niet een totaal nieuwe smaak is.

Bij de Beestenboel vinden wij het stimuleren en betrekken van de kinderen in een gezonde levensstijl heel belangrijk. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op, of meld je aan voor een rondleiding om een kijkje te komen nemen bij onze Beestenboel!