Karins dochters Sara en Luna gaan al een paar jaar naar Kinderopvang Beestenboel. Los van het feit dat Beestenboel lekker dichtbij is vindt Karin het waardevol dat haar kinderen bij Beestenboel lekker de ruimte krijgen buiten, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze vertelt je graag meer hierover! 

Hoe lang gaan je kinderen al naar Beestenboel? 

“Mijn oudste dochter Sara gaat vanaf september 2014 naar Beestenboel. Ze is begonnen op de kinderdagopvang. Toen ze naar school mocht bleef ze naar Beestenboel gaan, maar dan naar de BSO (buitenschoolse opvang). Mijn jongste dochter Luna gaat sinds 2017 naar Beestenboel. Ze gaat één dag in de week naar de kinderdagopvang en ze is drie ochtenden bij de peuters.” 

Waarom heb je voor Beestenboel gekozen? 

“Wij wonen vlakbij Beestenboel. Toen Beestenboel opgericht werd brachten vrienden van ons hun kinderen er naartoe. We kenden het al langer, en hoorden fijne verhalen. We hebben naar aanleiding hiervan een intake gehad bij Betty en zijn nergens anders meer gaan kijken. Het gevoel was meteen goed. We vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te zijn en om te groeien. Dat ze ‘kindvolgend’ werken en dus kijken wat het kind nodig heeft en niet wat het makkelijkste is voor de opvang. De kinderen zijn elke dag lekker buiten en krijgen de vrijheid om hun grenzen op te zoeken.” 

Hoe vind je dat Beestenboel een stapje verder gaat in wat ze doen? 

“Mijn oudste dochter sliep ontzettend slecht: zowel overdag als in de nacht. Ze huilde veel op een manier waarvan ik wist dat er lichamelijk niets aan de hand was. Ik kwam er namelijk vrij snel achter dat ze rustig werd als ze bij mij in de draagdoek zat. Dat ze wist dat er iemand was, ze een hart hoorde kloppen en een ademhaling voelde. Het praten met haar en met de rest van de omgeving. Alles wat haar het gevoel gaf dat ze veilig was, niet alleen.  

“Toen ik dit vertelde aan Betty gaf ze mij de ruimte om het uit te leggen aan de juffen. Ik heb toen een draagzak geregeld waar ze Sara in konden dragen. Ik vind het tot de dag van vandaag nog steeds geweldig dat Betty hierin heeft meegedacht en zelfs een stapje verder is gegaan. Bijna alle medewerkers hebben de cursus babydragen gevolgd en hierdoor kunnen in de toekomst alle kinderen die meer behoefte hebben aan fysiek contact gedragen worden.” 

Hoe zou je jouw contact met Beestenboel omschrijven? 

“Ik heb een fijne relatie met Beestenboel. Ik heb het gevoel dat alles gezegd kan worden, van beide kanten. Ze staan open voor mijn wensen en behoeften als ouder en ze gaan het gesprek met me aan als ik iets wil weten. Wat ik ook erg fijn vind is dat Sara tijdens haar vier jaar kinderdagopvang vanaf dag 0 altijd dezelfde vaste gezichten zag. Bij Beestenboel doen ze hun best om te zorgen dat een kind zoveel mogelijk vaste gezichten heeft. Zo leren ze elkaar echt kennen en zeker met name voor de hechting is dat erg belangrijk. Dat vind ik heel waardevol.”