Eva en Marc Maas-de Boer hebben twee kinderen: Maud en Gijs. Maud is vijf, Gijs is drie en allebei de kleintjes zitten al van jongs af aan op de Kinderopvang bij Beestenboel. Tot groot plezier van zowel de kindjes als hun ouders. Eva vertelt graag over haar positieve ervaring.

“Tijdens mijn eerste zwangerschap zijn we naar Reusel verhuisd en dus was het logisch dat we in dit dorp op zoek gingen naar kinderopvang. We waren vanaf de 13e week van de zwangerschap welkom voor een introductiebezoek en daarbij was de ervaring zo positief dat we niet verder zijn gaan zoeken. Het klopte gewoon. We waren ergens verrast dat aan ons ook vragen gesteld werden, bijvoorbeeld over ons idee van opvoeden. We begrepen het wel want natuurlijk moet er een match zijn. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat kinderen vies worden, moet je niet voor Beestenboel kiezen. Ze spelen daar namelijk heel graag buiten, lekker tussen de diertjes en in de modder.

Vooral die focus op het agrarische, het buiten zijn, sprak ons aan. Als ik aan het einde van de dag de foto’s zie, die in ons persoonlijke digitale schriftje worden geüpload, ben ik wel eens jaloers. Ik weet zeker dat mijn kinderen een leukere dag hebben gehad tussen de beestjes, dan ik achter mijn laptop. Dan zie je op een foto dat ze een baby alpaca de fles geven of de ezel een kus. Heerlijk als je zo jong mag zijn en mag genieten van alles. Het idee dat ze zoveel leuke activiteiten ondernemen, geeft rust als ouder.

Al vroeg een netwerk opbouwen bij Beestenboel

Maud gaat naar de opvang sinds ze negen weken is en al die tijd zit ze met een aantal dezelfde meisjes in een groepje. Een paar zijn zelfs met haar mee naar de basisschool gegaan. Die meiden kennen elkaar door en door en dat maakte de overgang naar de basisschool wat makkelijker; het is toch altijd een spannende tijd. Dat ze een eigen ‘netwerkje’ had was heel geruststellend. Ook Gijs geniet volop op de peutergroep. Wij ook, als we hem gitzwart mee naar huis nemen omdat hij de hele dag met zijn vriendjes in het zand heeft gespeeld. Dat die ruimte er is om lekker vies te worden, te experimenteren en te mogen genieten, is zó fijn.De thema’s waarmee in de zomer gewerkt is, waren geweldig. Het T-shirt dat Maud zelf heeft gemaakt met ‘tie&dye’ is zó favoriet, het mag eigenlijk maar amper in de was, ze wil het altijd aan. Ze is er zó trots op dat ze zelf haar shirt heeft mogen maken; belangrijk dat ze dit soort succeservaringen al op jonge leeftijd krijgen. Dat in combinatie met de band die de begeleidsters met de kinderen hebben, maakt van de opvang een succes. Ze groeien met de kinderen mee en kennen ze heel erg goed. Dat vertrouwen is nodig om je kinderen met een gerust hart achter te kunnen laten.”