Het miezert en het is koud. Je kinderen zitten liever binnen achter de tv dan dat ze er op uit gaan. Logisch misschien, maar toch is het goed dat je kinderen óók in wintermaanden lekker naar buiten gaan. Buitenspelen is namelijk goed voor de ontwikkeling van je kind. Daarnaast is het niet alleen leuk, maar heeft het ook een positief effect op de gezondheid. Lees hieronder waarom buitenspelen zo belangrijk is, ook in de winter!

Jas aan en gaan

Het is een stuk verleidelijker om tijdens wintermaanden lekker binnen te blijven. Achter de tv hangen, met Lego spelen en filmpjes kijken op de IPad. Toch is het goed om samen naar buiten te gaan, goed voorbeeld doet goed volgen. Binnenblijven zorgt er namelijk voor dat een griepje of verkoudheid makkelijker kan broeien en dus verspreiden. Naar buiten gaan daarentegen geeft de weerstand een boost, ook als het koud is!

Vang die zonnestralen

Tijdens de wintermaanden zien we de zon maar weinig. Door binnen te blijven lopen je kinderen de zonnestralen die er wél zijn mis. Niet alleen zonnestralen, maar ook daglicht telt. Door het mislopen van licht krijgen je kinderen een tekort aan vitamine D en melatonine. Deze stofjes zorgen ervoor dat je beter in slaap kunt komen. Wil jij een kind dat goed slaapt? Ga samen naar buiten!

Rust en focus

Kinderen hebben het nodig om buiten lekker uit te kunnen razen. Rennen door de bossen, klimmen, voetballen en ga zo maar door. Door je kinderen te laten bewegen kunnen ze hun ei kwijt, wat een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Buiten bewegen maakt kinderen rustiger en vergroot hun focus. Buitenspelen heeft dus niet alleen fysieke, maar ook mentale voordelen.

Bij Beestenboel

Ook bij Beestenboel vinden wij het belangrijk dat kinderen tijdens de wintermaanden lekker buiten zijn. Dus ook wanneer het wat kouder is. We gaan er samen op uit, weer of geen weer. Natuurlijk kleden wij de kinderen naar het weer. Aan laarsjes en skipakken geen gebrek! Ook onze diertjes op het terrein hebben aandacht nodig. Samen met de kinderen gaan we naar buiten om de dieren te verzorgen.

Bij Beestenboel vinden wij het belangrijk om lekker buiten te zijn. Het draagt op een positieve manier  bij aan de ontwikkeling en mentale gezondheid van de kinderen. Ons advies? Ga naar buiten, er is zoveel te beleven… ook in de winter!